Turkgunesi, спасибо! Посмотрю завтра. Сегодня в Мигросе взяла пару пакетиков кошачьего корма за 1 лиру Устроим нашему котофею завтра пирушку
Корма для животных ‡корм
Сообщений 41 страница 60 из 183
Поделиться4213-04-2015 13:04
Да я бы заказала, а где?
блин!!!! ну написала бы мне в ватсапе, я Гельге только корм заказала!!!! приходи, килограммчик отсыплю.
temizmama.com
заказываю 5кг, хватает на 2,5 месяца. 35 лир вместе с карго.
Поделиться4313-04-2015 14:45
Что-то сегодня из эконом-кормов на темизмаме все закончилось уже.
Поделиться4413-04-2015 14:45
блин!!!! ну написала бы мне в ватсапе, я Гельге только корм заказала!!!! приходи, килограммчик отсыплю.
В четверг?
Поделиться4513-04-2015 15:16
В четверг?
ок
Поделиться4618-05-2015 12:48
Искала отзывы по кормам с темизмамы, нашла вот такую ссылку. Кому интересно))
Женщина делится своими впечатлениями об одном из кормов.
Поделиться4718-05-2015 13:13
Женщина делится своими впечатлениями об одном из кормов.
как говорится ачик ве нет. Написала все по делу и без преукрас или поливаний грязью.
Поделиться4818-05-2015 13:15
Mediterranka, а вы чем кормите сейчас
Поделиться4918-05-2015 14:23
а вы чем кормите сейчас
Ждем посылку с темизмамы - с кормом Боночибо для котят. Пока что кормлю кормом, купленным на развес в петшопе - покупала еще до появления котенка для другого кота. Развожу водой, но заметила, что мой не особо любит когда слишком размякшая еда получается. И вообще он этот корм как-то без энтузиазма ест. Надеюсь, Боночибо с курицей ему больше понравится.
Поделиться5018-05-2015 14:50
Я долго думала, переходить на темизмаму или нет, спорила тут на форуме с девочками)))....
Мы кормили все время дорогими кормами ( проплан, хиллс, роял канин, ямс).
Спрашивала у ветеринаров, они были против темизмамы.
Потом решила почитать состав. Смотрю, состав очень даже хороший по сравнению с теми же роял канином, хиллсом и т. д. Процент содержания мяса(курицы, рыбы) очень высокий. В Проплане, например 25 процентов. А здесь до 50 доходит.
Меня все смущала низкая цена.
Но на сайте подробно объясняются причины. И вообще про корм много информации, которая очень похожа на достоверную , а не из ряда рекламы.
Перешли мы около полугода назад на темизмаму.
Сухой корм почти весь перепробовали из ассортимента. Все идет на ура.
Консервы не очень едят, если честно. Но с другой стороны, они у меня и настоящую курицу и мясо не едят.
То есть, у нас в основном сухой корм, а консервы утром и вечером под настроение))). Один только кот у нас "консервный". Он уплетает за обе щеки.
Рыбные консервы едят все. Хуже всего dana eti.
Я покупала 30 кг Гуди для уличных кошек. А соседка наша кормит их темизмамой. Так они на Гуди даже и смотреть перестали. А цена почти одинаковая.
Еще дала как-то Гуди нашим . Неделю ели. Потом у одного молодого кота вдруг цистит образовался, стал писать кровью и часто. Ветеринар сделал один укол (100 лир) . Но сразу все прошло. И не повторилось . Прошло уже больше шестии месяцев. Вот так нам Гуди обошелся...
Поделиться5118-05-2015 15:26
По вашему животному видно какой корм темизмама. Мы Боначибо кузу кушаем. Шерсть блестит, ветеринар наш всегда это говорит
Уличных наших кошек стала кормить Мичо, уплетают только так
Поделиться5218-05-2015 15:46
По вашему животному видно какой корм темизмама
Поделиться5318-05-2015 18:28
sinil, а где ваши котики? Что-то не нашла в галерее...
Меня все смущала низкая цена.
Вот и меня это очень смущало, поэтому и полезла в инет читать. Для объективности скажу, что по темизмаме есть несколько жалоб на шикаетвар. Но 90% этих жалоб - на плохую работу службы доставки. Конкретно про качество корма только одна жалоба была - что в кошачьем корме попались отдельные кусочки корма для собак. Честно говоря, я составы кормов так и не сравнила. Но я посмотрела на цены премиум-кормов Роял Канин и Хиллс к примеру, у меня к сожалению просто нет возможности своего котика такими дорогими кормами кормить. Но и Вискасом тоже кормить не хочется. Поэтому ищу золотую середину, и судя по отзывам, темизмамовский Боначиба как раз из этой серии.
Поделиться5418-05-2015 18:41
Вот тут еще один сравнительный анализ кормов для котиков, но темизмама там идет одного уровня с Вискасом
KEDİ MAMALARI
1. Kedi mamaları için öncelikle AAFCO veya FEDIAF onaylı olmaları, Complete & Balanced (tam ve dengeli) ibaresi taşımaları gerekiyor. AAFCO'nin açılımı "The Association of American Feed Control Officials"dır ve sadece Amerika menşeyli ürünlerde geçerlidir. Avrupa ve diğer ülkelerde bunu aramak doğru olmaz ve Avrupa birliğinin standartları daha farklıdır. Avrupa için FEDIAF üyesi mi ve üretimi buna uygun mu diye bakmak gerekir.
2. Genel olarak protein oranı fazla, yağ oranı az, mısır pirinç gibi tahılları az içeren(mümkünse içermeyen) mamalar daha yararlı olurken fazla yağlı mamalar kedilere daha lezzetli geliyor. Çok yüksek protein değeri, tuz oranı böbrek ve üre rahatsızlıkları yapıyor.
3. Balıklı mamalar kedinin tüy dökümünü azaltıp tüylerini parlaklaştırırken, tavuklu mamalar alerjilere sebep olabiliyor. Ayrıca mamalarda meal by-product ifadesi mamanın hayvansal üründen değil de yan üründen yapıldığını belirtiyor ki bu da hayvanımızda alerjik reaksiyonlara sebep oluyor.
4. Taurin maddesi kedilerin üreme sistemlerine destekte bulunurken selüloz gibi sindiremediği maddeler rahatsızlık verebiliyor.KESİNLİKLE ALMAYIN !
Whiskas: Tuz, katkı maddesi ve boya fazlalığından dolayı böbrek hastalıklarına sebebiyet veriyor.
La Cat: Tuz oranının yüksekliği karaciğer rahatsızlıkları yapıyor.
Goody: Çokça tahıllı olduğundan tüy dökümlerine neden oluyor.
Micho, MitoMiks, Bonacibo, Petikare: Türkiyede üretilen ucuz ve kalitesiz mamalar. Kristal oranı fazla olduğundan kanlı idrar, kusma, sonunda da damar tıkanması ve bağırsakların yırtılmasına sebep oluyor.
Bonnie: Kalitesi onaylanmayan yaş mama.
Iams: Denek olarak canlı hayvanlar kullandıkları tüm kullanıcılarca onaylanıp dünya çapında protestolara neden olduğu için etik olarak kullanmamanız önerilir.SABIKALI FİRMALAR
Toplatılan mamalar şu sitede uzun uzun yazılmış, en başta gelenleri ise şunlar:
Blue Buffalo: Sanal alemde önerilen mamalar listesinde ilk 3te olmasına rağmen bazı pet sahiplerince kanlı ishale sebep oldukları belirtilmiş. Ayrıca D vitamini fazlalığından ve son kullanma tarihi geçtiğinden toplatılmış.
Taste of Wild: Tahıl içermediğinden dolayı kullanıcılarca önerilen mamaların başında geliyor ama toplatılmış. Toplatılmasının sebebi ise gıda zehirlenmesi, tifo ve kanlı ishale sebep olan Solmanella bakterisi süphesi ve son kullanma tarihinin geçmiş olması olarak belirtiliyor. Ürün kodunda 2X veya 3X olan ve son kullanma tarihi 9 Aralık 2012 8211; 7 Nisan 2013 arasında olan ürünlerin kullanılabileceği açıklanmış.
Orijen: Yine sanal alemde kullanıcılarca sıkça önerilen ürün Avustralyada gümrükten geçerken irradyasyona maruz kaldığından kedi ölümlerine sebep olmuş ve piyasadan toplatılmış. Tahılsız ve %70 etli olan ürün günlük önerilmemekle birlikte diş taşı, kurtlanma, kepekleşme gibi sorunlara sebep olduğu kullanıcılar tarafından bildirilmiş. Ayrıca mamanın kötü koktuğu ve bunu kullanan kedilerin tuvaletlerini az yaptığı ancak tuvaletlerinin kötü koktuğu da belirtilmiş. Yüksek üre ve böbrek rahatsızlığı endişesi bulunanlara önerilmiyor.
Acana: %35 protein oranına sahip tahıl içermeyen bir mama. Orijen ile aynı fabrika çıkışlı olduğu saptanmış ve aynı Salmonella tehdidi bu mamada da bulunmuştur.SADECE YURTDIŞINDA BULUNANLAR
Yabancı sitelerde çeviri yapılamadığından hiç kötü eleştiri bulunamamış ancak yerel pet paylaşım sitelerinde sıkça önerilen mamalar.
Innova Evo: Tahılsız olan mama %85 et, %50 protein oranıyla biliniyor.
Wellness: Tahıl içermiyor. Bazı kedilerde şişmanlığa sebep olduğu görülmüş.
Pure Vita: Pet forumlarında ismine rastlamadığım ama bazı bloglarda sonunda buldum şeklinde bahsedilen mama hassas kediler için en iyisi olarak tanımlanmış. İçeriği hakkında sadece değerlerinin normal olduğu bilgisi verilmiş.MARKET MAMALARI OLARAK BİLİNENLER
Super Cat: %28 Protein, %6 selüloz, %1.4 tuz oranı ve 1000 mg taurin miktarı.
Sportmix Gourmet: %26 Protein, %2 selüloz oranı. Renklendirici içeriyor.
Tommy Cat: %26 Protein, %3.4 selüloz, %9 yağ oranı.
Champion: %32 Ham protein, %11-17 ham yağ, %4 ham selüloz, %8 ham kül, %2 HClde çözünmeyen kül, %0.1-1 sodyum oranı ve 1000 mg taurin miktarı. Renklendirici içermiyor. Somonlu ve pirinçli ürünün içeriğinde fish meal and animal by-products yani balık eti ve hayvansal yan ürünler ibaresi yer alıyor.
Proplan: %3 selüloz oranı. Ürünün GDO içerdiği kaydedilmiş.
Hill's: %26-38 Protein, %5 selüloz oranı ve 1700-1980 mg taurin miktarı. Tahıl içeriyor. GDO içerdiği söyleniyor. Kullanıcı görüşü: Paketinde AAFCO ismi göremedim.
Royal Canin: %36 Protein, %18 yağ, %2.4 Lif.
Profine: %35 Protein oranı ve 1500 taurin miktarı. Ürünün besin içeriğinin Proplan ile hemen hemen aynı olduğu, bazı kedilerin çiğnemekte zorlandığı ve fazla idrar atmaya sebep olduğu kaydedilmiş. Derma Care ürününün İran kedilerinde tüy dökümünü gözle görülür biçimde azalttığı belirtilmiş. Kullanıcı görüşü: Vasatın üstünde.
Eukanuba: Köpek maması markası olduğu ancak Iams adı altında kedi maması ürettikleri söylense de raflarda Eukanuba ismine rastlanıyor. İntestinal çeşidinin ishale iyi geldiği görülmüş.
CaroCat: Specifice alternatif olarak görülmüş bir mama. %25-33 Protein, %12-18 Yağ, %2-3 Lif, %4-6 Kül, %10 Nem, %29-45 Karbonhidrat, %0,7-1,17 Kalsiyum, %0,69-0,93 Fosfor, %0,28-0,33 Sodyum, %0,09 Magnezyum, %0,4 Potasyum oranı ve 1200-1550 Taurin miktarı.
Brit Care(Brit Mica): Islak maması da bulunan ürün tavuklu olması sebebiyle alerjiye yol açma ihtimali olan ancak kullanıcılarca tüy dökümüne iyi geldiği de belirtilen bir mama.
Monge: Orkinos ve beyaz yemli(yemden kastı cezbedici yiyecek olabilir) jel, %48 tuna, %2 beyaz yem, fruktoz(meyve şekeri), jelleştirici, %82 nem, %13 ham protein, % 1 ham yağ, %1 ham selüloz, %2 ham kül içeriyor. %100 deniz ürünü olduğu ve hayvanlar üzerinde test edilmediği kutusunda ayrıca belirtilmiş.SIKÇA ÖNERİLEN
Farmina Cimiao: Tahılsız ve %70 etli mama %32 protein, %15 yağ oranı ve 2200-2400 taurin miktarı içeriyor.
Farmina Matisse: Kısırlaştırılmış kediler ve İran kedileri için yararlı olduğu belirtilmiş.
Farmina N&D Natural Delicious: Tahılsız ve %0 lif oranına sahip. Tüylere iyi geliyor.
Kullanıcı görüşü: Orijenden ve Profineden daha iyi.
Snappy Tom: İçeriği Farmina Cimiaoyla hemen hemen aynı olan ürün gözlere iyi gelen vitaminler ve bolca taurin içeriyor. Ton balığı beyaz eti ve tavuk göğsü eti içeren yaş mamasında: %9 Ham protein, %2 ham yağ, %1 ham lif, %1 tuz olduğu ayrıca suni renklendirici, lezzetlendirici, koruyucu ve ilave tuz içermediği yazıyor.
Snopy Tom: Snappy Tomun ıslak versiyonu olduğu söylenmiş.
Specific: Mamanın kilo kontrolüne yardımcı olduğu, idrarın pH seviyesini ayarlayarak böbrek taşlarının erittiği, tüyleri stabil koruduğu kullanıcılar tarafından kaydedilmiş.
Sanabelle: Alman markası olan ürün %31 protein, %16 yağ oranına ve 2000 mg taurin miktarına sahip. Çok az bir miktar tahıl içerdiği ve birazcık yağlı olduğu kaydedilmiş. Kullanıcılarca önerilenler arasında.Yazarın tecrübeleri:
Tekir cinsi kedim Boncukla 5 aylığından itibaren beraber yaşamaya başladık, önceleri açık mama kullanıyorduk ama zayıf kalmasın diye ben Hills marka 2 kg tavuklu yavru kedi mamasıyla başladım, sonrasında ise yanlışlıkla 2 kg yetişkin maması yedik. Bu arada tüy dökümünde gözle görülür azalma oldu. Bundan sonra da tüy problemi pek olmadı. Ben değişiklik olması açısından Royal Canin denemek istedim 3x2 kg RC yavru yedik ama RCden başka mama yiyemez olduk, bi ara tatil dolayısıyla memlekete gittiğimizden Whiskas almak zorunda kaldım ama Boncuk yüzünü çevirip bakmadı, o ara biraz açık somonlu mamalardan yedi. Döndükten sonra RCye açık alarak devam ettik. Yaz tatilinde yine memlekete gitmem dolayısıyla SuperCat yetişkin tavuklu ve karaciğerli aldık, biraz zorlandı ama onu da yiyebildi Boncuk. Eve gelince RCye hiç dönmeyelim diye Champion yetişkin somonlu ve pirinçli aldım, hafif RCyle karıştırdım, burun kıvırdı ama 2-3 gündün yiyor ama güçsüz düştü, uykusu arttı. Ben de bu araştırmalarım sonucunda ya Farmina Cimiao alacaktım ya da Sanabelle. Gittiğim veterinerin ısrarla ProPlan tavsiye etmesine rağmen Sanabelle yetişkin alabalık etli buldum ve onu aldım. Sokaktaki kedilere gelene kadar verdim, çok beğenerek yediler. Bir de deneme amaçlı Monge ve Snappy Tom yaş mamalar aldım, onları da kullanıp tavsiye ederim diye düşünüyorum. Bu son parçada bahsettiklerim hariç diğer tüm bilgileri internetten edindim. Şu ve şu blogları okumanızı da tavsiye ederim. Şimdilik bu kadar, okuduğunuz için teşekkür ederim.Ayrıca son olarak ankete katılıp seçmemde bana yardımcı olursanız minnettar olurum:
Sonradan gelen düzenleme: Cotagro Mix çıktı bi de başımıza, forumların birinde vet bi arkadaş önermiş, 20 kilosunun 90 lira olduğu dışında bilgiye ulaşamadım.
Поделиться5519-05-2015 01:01
Mediterranka, я тоже эту статью читала по-моему, когда про темизмаму инфо разыскивала. Но это просто единичные мнения... Почитаешь, так вообще хорошего корма нет, получается.
В любом случае Вискас это отрава. Не понятно только, почему он в Турции по цене кормов премиум-класса. Вообще, я поняла, что если корм продается в супер-маркете, значит это из серии эконом-класса ( не важно, какая цена). От Вискаса у нас в свое время кошки чуть не умерли. Ветеринары в России все в один голос говорят, что ни в коем случае только не Вискас.
Поделиться5619-05-2015 09:07
наш кот на темизмаме уже второй год.
Gölge - мой безобразник ‡мой милый котейка - можете посмотреть на шерсть кот резвый (даже через чур), шерсть как шуба у медведя, аппетит ттт как у слона, настроение всегда отличное! что и требовалось доказать)))
Поделиться5719-05-2015 11:54
наш кот на темизмаме уже второй год.
Gölge - мой безобразник мой милый котейка - можете посмотреть на шерсть кот резвый (даже через чур), шерсть как шуба у медведя, аппетит ттт как у слона, настроение всегда отличное! что и требовалось доказать)))
Да чистая правда! Я такой шерсти и такого шикарного вида котофея до этого не видела,ттт! Просто роскошный кот!( ну я млин с ошибками писать стала,исправила)
Отредактировано vitalinka-ok (19-05-2015 11:59)
Поделиться5819-05-2015 11:57
Просто раскошный кот!
данке шёёёённ)))
Поделиться5919-05-2015 12:09
мы тоже уже 1.5 года на корме этом. не жалуемся, проблем никаких нет
Поделиться6019-05-2015 14:04
Не понятно только, почему он в Турции по цене кормов премиум-класса
Этого я тоже не поняла. Реально Боначибо даже дешевле Вискаса выходит.